Home » ВЕСТИ » Одржана 26. годишња конференција EURASHE-a у Београду

 
 

Одржана 26. годишња конференција EURASHE-a у Београду

 

Дана 21. априла и 22. априла EURASHE (Европска асоцијација високог струковног образовања) одржала је 26. годишњу конференцију у Београду  у Палати „Србија“, у организацији са Конференцијом академија струковних студија Србије, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и у сарадњи са Фондацијом Фоедус и Привредном комором Србије.

Тема годишње конференције била је:  „Ефикасност центара сарадње између високог струковног образовања и привреде “, са нагласком на запошљавање, регионални развој и иновације. Један од главних говорника био је заменик генералног директора за образовање и културу Европске комисије Jens Nymand Christensen. Конференцији су, поред 150 учесника из 30 земаља Европе, присуствовали и др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, њена екселенција Кристин МОРО, амбасадор Француске у Србији и многи други.

Први пут је Република Србија домаћин европске конференције за високо образовање, посебно за струковно образовање. Ова конференција је значајна за високо образовање у Републици Србији, због европских интеграција, као и због поглавља 26 – образовање и култура.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=242464

Више информација о самој конференцији можете погледати на следећем линку

http://www.eurashe.eu/events/annual-conferences/26-belgrade-2016/

 

 

 

 

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment